Direct naar: Over KlazienErvaring en registratie beroepsgroepen – De naam 


Novakh is de adviespraktijk van Klazien Hartog, vanuit deze praktijk staat zij u bij op het gebied van levenstestamenten, administratie, executele en vereffening, bemiddeling en advies. U kunt er ook voor kiezen om Klazien in te schakelen als toezichthouder en adviseur in uw (levens)-testament naast uw zelfgekozen executeur.

Over Klazien

,,Als echte ‘Zaanse’ heb ik het geluk gehad – en daar ben ik nog steeds trots op – om te zijn geboren in een van de Zaanstreeks mooiste huizen, het monumentale rijksmonument aan de Oostzijde in Zaandam wat door Claude Monet is geschilderd in 1871 toen hij in Zaandam verbleef.

 

Het huis stond – zoals dat bij een oud monumentaal pand hoort – vol met antiek. Mijn ouders en familie waren allen antiquairs, zowel verzamelaar als liefhebbers. Ik heb de liefde voor antiek, het herkennen en de behandeling daarvan dan ook als vanzelfsprekend meegekregen.

 

Helaas zijn mijn beide ouders op relatief jonge leeftijd overleden. Ik werd al jong geconfronteerd met sterfelijkheid en alles wat er bij het afwikkelen van een nalatenschap komt kijken. Als jongste dochter ben ik in het huis gaan wonen en samen met mijn zusters hebben wij (gelukkig) in goed overleg alles kunnen regelen.”

 

,,Jaren later werkte ik bij diverse goede doelen, daar had ik onder andere nalatenschappen in mijn beheer. Mijn interesse voor het erfrecht en dan met name de executele van zowel het levenstestament als een regulier testament groeide. Nu ben ik er dankbaar voor dat ik anderen kan helpen met de kennis die ik op jonge leeftijd heb opgedaan.”

 

,,Uit ervaring weet ik dat als je geconfronteerd wordt met ouderdom, een ernstige ziekte of een sterfgeval er zoveel geregeld moet worden, maar er ook evenzovele vragen zijn waar een antwoord op gezocht wordt. Dat is er de reden van geweest waardoor ik heb besloten om als zelfstandig (levens)-executeur mijn diensten aan te bieden. Graag wil ik helpen met het in kaart brengen van wensen vooraf in een levenstestament waardoor er rust ontstaat en mijn ervaringen inzetten om de erfenis af te (helpen) wikkelen.”


Ervaring
Klazien heeft jarenlange ervaring in diverse besturen en in de goede doelen-branche. Binnen de goede doelen heeft ze veel ervaring opgedaan op het gebied van nalatenschappen en het levenstestament. Ze is werkzaam geweest bij onder andere internationale hulporganisatie Dorcas en de Dierenbescherming. Bij deze laatste had ze nalatenschappen onder haar hoede. Als vrijwilliger is ze werkzaam geweest bij een rechtswinkel in Noord Holland en als buurtbemiddelaar. Klazien is initiatiefnemer van diverse projecten waaronder het goede doelen project 54Life. Klazien is dagelijks bestuurder bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en lid van de geschillencommissie van een drietal woningcorporaties. Klazien is betrokken bij het Centrum voor Leven met kanker | Zaanstreek, Anna’s huis. Bij Anna’s huis geeft ze onder andere voorlichting en houdt lezingen over het belang van het hebben van een levenstestament. 


Klazien heeft haar opleidingen gevolgd bij de OpenUniversiteit, Praktikos, Mediation College en Novex (Nederlandse Organisatie van Executeurs).
Klazien heeft voor haar werk bij inloophuizen voor kankerpatiënten en hun naasten de IPSO cursus Psychosociale Oncologie gevolgd.

Klazien staat bij Novex ingeschreven als levensexecuteur, executeur, vereffenaar en toezichthouder.
Klazien staat bij Praktikos ingeschreven als levensexecuteur, executeur, vereffenaar en toezichthouder.

                             


De naam:
Nova is Latijns voor nieuw, het is de benaming van een ster die plotseling veel helderder wordt en daarna geleidelijk, over een periode van maanden tot vele jaren tot haar vroegere helderheid terugkeert. De helderheid van een nova kan toenemen met een lichtsterkte van 10.0000 maal. Geschat wordt dat er per jaar in ons hele melkwegstelsel ongeveer 70 nova’s verschijnen. Naast de eenmalige nova zijn er ook nova sterren die minder fel, maar wel vaker oplichten. (bron: Wikipedia)

Nova staat voor nieuw, voor een ster. Sterren wijzen de weg en zijn er altijd, al zijn ze niet altijd zichtbaar. ,,Ik vond dit een mooie naam voor mijn adviespraktijk. Ik ben er als ik nodig ben, op het juiste moment om vragen te beantwoorden, zorg uit handen te nemen en ervoor te zorgen dat de zaken goed verlopen. Als mensen weer in staat zijn om zelf de regie weer over te nemen, dan verdwijn ik weer naar de achtergrond. NovaKH bestaat uit nova en mijn initialen KH. Die combinatie maakte NovaKH.”